Danny
Lukassen

Biografie

Zanger Danny Lukassen, geboren op 5 mei 1971 in Amsterdam, weet al op vroege leeftijd dat hij een grote liefde heeft voor het artiestenvak en stond dan ook, net als menig Amsterdams jochie, mee te zingen met één van zijn grote voorbeelden André Hazes. En wat vroeger een droom leek werd werkelijkheid: Danny schreef voor het in 2002 verschenen album ‘Strijdlustig’ van André Hazes het openingsnummer ‘Waar ben jij’.

Biografie

"Jordaantrofee"

1991 neemt Danny deel aan de talentenjacht “de Jordaantrofee”. Hij bereikt de finale en in een afgeladen Amsterdams Concertgebouw wint Danny de 3de plaats. Het begin van zijn carrière is een feit.

1992  Henny Huisman’s Soundmixshow met een imitatie van Ben Cramer’s  met het liedje ‘de Clown’

1995 Danny heeft een mega hit met het liedje “Ajax is kampioen “welke op 3 in de Top 40 beland en op 1 in de Nederlandstalige top 20 met meer dan 75,000 verkochte singles

1996 – Danny maakt Album “Ajax for kids & fans” Bekende top 40 platen worden voorzien van Ajax tekst.

1996 – Single Moeder ik wil bij de revue en Zomer in Amsterdam

1998- Danny wordt de vaste huiszanger van de Supportersclub Oranje die alle pleinfeesten organiseren tijdens de WK’s en EK ’s Voetbal.

2000 – Danny  geeft een geweldig succesvol concert in de Eendracht in Abcoude met een 9 koppig orkest onder leiding van dirigent, componist Paul Natte

2003: Danny organiseert zijn tweede uitverkochte grote concert in de Amsterdamse RAI, opnieuw met Paul Natte en een 14 koppig orkest.

2005 Danny schrijft  “Nederland Oranjeland “ een tijdloos voetballied voor de Supportersclub  Oranje.

2008 – Danny neemt CD/DVD Album “ Laat me los” op  Dit album wordt geproduceerd en gearrangeerd  door Paul Natte en voorzien van zelfgeschreven teksten.

2009  Danny brengt  maar liefst 3 singles uit waaronder Ik leef  en Was dit het waard?  geschreven door Paul Natte en Danny Lukassen. Twee singles halen de hitlijsten niet,  maar de derde single JIJ, geschreven door Frans van Essen en Danny Lukassen, daarentegen wel.

In de zomer van 2009 bereikt het nummer de 25ste positie in de Nederlandse top 100.
De clip van deze plaat wordt met regelmaat uitgezonden bij Sterren.nl en TV Oranje.

2010 is een druk jaar voor Danny. Hij brengt de single “Papada” uit waarop ook een ode aan Ramses Shaffy staat. De single doet het uitermate goed in het uitgaansleven en is ook weer regelmatig te zien en te horen op diverse radio- en TV zenders. 

Ditzelfde jaar wordt Danny uitgenodigd door de Nederlandse Ambassade in Zwitserland om Nederland te vertegenwoordigen en te promoten tijdens één van de grootste beurzen in Zwitserland namelijk de BEA Expo. Het kan niet op: Ook in 2010 vertrekt Danny voor een maand naar Zuid Afrika om de oranje supportersclub muzikaal te ondersteunen tijdens de feesten in verschillende steden daar, tijdens het WK Voetbal.

Na alle drukte van die zomer gaat Danny in het najaar de studio in van producer Hans Bedeker (o.a. René Froger, Toppers, Lee Towers) om de eerste 5 liedjes van zijn tweede album op te nemen. Begin 2011 neemt Danny met Hans Bedeker de resterende 7 stukken van het album op, waarvan de eerste single in april 2011 wordt uitgebracht. 

Dit album NU, waarop Danny een wisselende repertoirekeuze laat horen, van ballads tot stevige up-tempo stukken, komt begin 2012 uit in eigen beheer. 

2012 is ook weer het jaar van voetbal, dit keer de Europese kampioenschappen, waar Danny de muzikale invulling verzorgt van de ‘Oranje Plein’ Feesten in Kharkov (Polen), natuurlijk voor de Supportersclub Oranje.

In 2013 jaar start de Supportersclub Oranje met het Oranje Café. Danny wordt het vaste gezicht en verzorgt voorafgaand aan de wedstrijden van het Nederlands Elftal de muziek en treedt vele malen op. 

2014 is een jaar waarin Danny opnieuw veel reist. Hij is de DJ en zanger tijdens het WK voetbal in Brazilië. Dat levert Danny enorm veel persaandacht op waaronder een groot artikel in de Telegraaf. 33 dagen lang reist Danny samen met de Supportersclub Oranje door het grote Brazilië en verzorgt een uur durend optreden op een rijdende carnavalswagen met daarachter een parade van Oranje supporters  van maar liefst 30.000 mensen!

Na het succesvolle WK reist Danny met het Oranje Café  ook nog mee met het Nederlands elftal naar o.a. de uitwedstrijden in Praag en Reykjavik waar hij ook hier de muziek verzorgt. 

Naast al dit reizen is Danny met producer Hans Bedeker ook druk bezig naar het zoeken naar het juiste liedje voor alweer een nieuwe single. 

2015 – de single Hou me vast

2016 -de single Zomerzon

2019 de nieuwe single van Danny Lukassen, getiteld De weg naar huis,

2019 – Remake van Ajax is kampioen

Op 28 juni 2019 gaf  Danny een concert in de dorpskerk in Abcoude. In een week tijd waren alle kaarten verkocht! Dat zegt veel over deze ras artiest, die na een stilte-periode op deze manier terugkwam met een geweldige nieuwe single en uitverkocht concert!

Ondanks dat er geen optredens mogelijk zijn door de Covid pandemie brengt Danny wel nieuwe muziek uit welke soms met een knipoog worden gemaakt .

Onder andere de volgende platen

2020 – Waar was jij  – Zelfgeschreven liedje is de eerste single in de pandemie

2020 – Opvolger is de Gimmick single met zijn zoon Pascal getiteld “Doe maar mee”

2021 – ’t Huis van Oranje  samen met de Supporters van Oranje is in aanloop naar het uitgestelde EK van  2020 een echte oranje kraker die omarmt wordt door de trouwe schare Oranje supporters en te beluisteren is op onder andere Radio 538 en RadioVeronica. Tijdens voetbalwedstrijden van het Nederlands Elftal wordt het nummer duizenden keren gestreamd via Spotify.

2021 – Opvolger van ’t Huis van oranje  is de single ïk weet niet hoe” wat een bewerking is van het nummer van Benny Neyman.

Medio 2021 is Danny samen met zijn vaste producer bezig met nieuwe liedjes te schrijven voor zijn album  welke in 2022 uit zal gaan komen. Daarnaast wordt nagedacht over een nieuw concert met orkest welke in 2022  – 2023? moet gaan plaatsvinden..

Danny boeken voor een optreden?